Klassificeringen av medaljerna till de olympiska lagen Sochi 2014( Final medalj)

click fraud protection

XXII vinter-OS i Sotji, var det ryska laget kunna ställa ett rekord för antal utmärkelser vann. För första gången efter kollapsen av Sovjetunionen tog det ryska landslaget delta i OS 1994 i Lillehammer, vinna 23 medaljer. Under 20 år var detta vårt bästa resultat, vilket det var möjligt att överträffa endast i år.

Men vad laget lägrade medlemsländer "vita" OS i slut ställningar kommer att berätta vår dag rating medalj olympiska lag Sotji 2014 .

innehåll:

• 10. Frankrike( guld - 4, silver - 4, brons - 7)
  • 9. Österrike( 4 zolotye- silver - 8, brons - 5)
  • 8. Belarus( guld - 5, silver - 0brons - 1)
  • 7. Schweiz( guld - 6, silver - 3, brons - 2)
  • 6. Tyskland( guld - 8, silver - 6, brons - 5)
  • 5. Nederländerna( guld - 8, silver - 7brons - 9)
  • 4. US( guld - 9, silver - 7, brons - 12)
  • 3. Kanada( guld - 9, silver - 10, brons - 5)
  • 2. Norge( guld - 11 silver -5, brons - 10)
  • 1. Ryssland( de gyllene - 13, Silver - 11 Brons - 9)

10. Frankrike( guld - 4 Silver - 4 Brons - 7)

franska idrottare tog guld i skidskytte, snowboard och freestyle. Den mest produktiva medlemmen var Marten Fourcade, som vann två guldmedaljer och en silvermedalj i skidskytte.

9. Österrike( 4 zolotye- silver - 8, brons - 5)

österrikarna vann OS-guld i skidskytte, hoppa, berg skidåkning och rodel. Alla utmärkelser från det österrikiska landslaget gavs till skidstyrkan med stor svårighet.

8. Vitryssland( guld - 5, silver - 0, brons - 1)

Belarusy 3 utmärkelser vann högsta rang i skidskytte och 2 freestyle. Särskilt särskiljad vid OS, biathlet Daria Domracheva, som ska ta bort tre guldmedaljer från spelen.

7. Schweiz( guld - 6, Silver - 3 Brons - 2)

schweiziska idrottare vann guld i skidåkning, snowboard och skidåkning. Skidåkaren av Dario Cologna, som vann två utmärkelser av högsta standard, utmärkte sig mest. Women's hockey laget i Schweiz blev bronsmedalisten i spelen.

6. Tyskland( guld - 8, Silver - 6 Brons - 5)

tyskarna tog guld i alpin skidåkning, nordisk kombination, backhoppning och rodel. Lugers Tobias Arlt Tyskland, Natalie Heisenberg, Felix Loch och Tobias Wendl har 2 OS-medaljer högsta standard.

5. Nederländerna( guld - 8 Silver - 7 brons - 9)

Dutch förvånade alla med sin skicklighet i skridskoåkning. Det var i denna disciplin att idrottare från Nederländerna vann 6 guldmedaljer. Fyra gånger gruppmedlemmarna tog alla podium - i jakten på män 10 000 5000 och 500 meter samt i loppet hos kvinnor per 1 500 meter.

4. USA( guld - 9 silver - 7 brons - 12)

amerikaner fick toppriser i skidåkning, snowboard, freestyle och isdans. Damhockeylaget blev silvermedalisten i spelen.

3. Canada( guld - 9, Silver - 10 Brons - 5)

kanadensare vann guld i bobsleigh, curling, freestyle, ishockey och korta banan. Det är anmärkningsvärt, men inte en idrottsman i detta lag har vunnit mer än en medalj.

2. Norge( guld - 11 silver - 5, Brons - 10)

norrmän var den starkaste av alla i skidskytte, nordisk kombination, längdskidåkning och utförsåkning.2 guld utmärkelser gick till Marit skidåkare och Jørgen Bjerg Graabak och skidskyttar Ole Einar Berndalen och Emil Svendsen.

1. Ryssland( guld - 13 silver - 11 brons - 9)

Ryssarna var den första i bob, skelett, snowboard, konståkning, skidskytte och korta banan. Stora stjärnor i den aktuella OS stål Victor Ahn, utmärkelser vann tre guld och Tatiana Volossozhar och Maxim Trankov dubbelt ockuperar den övre sockeln.